fekp FACE 1200x628 cehov

IVANA BAHUN – pobjednica natječaja FEKP-a za kratku priču

Žiri u sastavu Korana Serdarević, Andrija Škare, Ivan Jozić, Vladimir Arsenić i Stjepan Balent (predsjednik) konstatirao je da se na natječaju našlo 265 priča koje su ga učinile izuzetno napetim i zanimljivim. Priče su stizale iz čitave regije, odnosno sa svih meridijana na kojima se govore bhsc jezici.

Ovogodišnji natječaj bio je izuzetno ujednačen i time je posao donošenja odluka bio posebno težak.

Naposljetku, žiri se odlučio nagraditi sljedeće priče:
Prvo mjesto i nagradni boravak u rezidenciji za pisce u Ventspilsu, Latvija ide Ivani Bahun za priču Šamrlek

Drugo mjesto, nagradni rezidencijalni boravak u rezidenciji u Splitu, Hrvatska osvojila je Maja-Iskra Vilotijević za priču Hiraeth

Treća nagrada i tečaj kreativnog pisanja u CKP-u ide Marini Gudelj za priču Dulcinea na konjaku.

fekp FACE 1200x628 kafka

Na natječaj za kratku priču Festivala europske kratke priče ove godine prijavljeno je 265 priča s temom "Nasljeđe". Žiri u sastavu Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik), Ivan Jozić, Korana Serdarević i Andrija Škare za finale je odabrao 11 priča. Pobjednici će biti proglašeni na večernjem čitanju u utorak 29. svibnja od 20:30 sati, a prva nagrada je dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji.

ZAGREB, 16. svibnja 2018. (Hina) - Festival europske kratke priče (FEKP) okupit će od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu, Rijeci i Samoboru niz istaknutih inozemnih i domaćih autora, oko teme nasljeđa koja će se kroz čitanja, razgovore, promocije, druženja, sagledati u kontekstu aktualnog trenutka.

 

Festival europske kratke priče (Zagreb i Rijeka, 27.5. – 1.6. 2018.)

Sedamnaesto izdanje Festivala europske kratke priče, popularnog književnog događanja koje u Hrvatsku svake godine dovodi najpoznatije svjetske pisce, posvećeno je Nasljeđu, temi koja se provlači kroz sve naše potrage. Povijest i geografija, nacija i kultura, spol i rod, svjetonazor i jezik, obitelj i religija, rasa i klasa, geni… u svakome od ovih pojmova potencijalni je odgovor i moguća bojišnica, svaki od njih jest i može postati priča za sebe.