fekp WEB GORE 1140x313

       VIJESTI

FRODE

Posljednjeg dana 15. Festivala europske kratke priče čekaju nas raznovrsne književne poslastice!

U 19 sati mladi hrvatski književnik Sven Popović razgovara s jednim od najprevođenijih suvremenih norveških autora, Frodeom Gryttenom o njegovim nagrađivanim knjigama, o glazbi grupe The Clash i  slikarstvu Edwarda Hoppera. Nakon razgovora koji će se odvijati na engleskom jeziku, Grytten će svoje pjesme čitati uz pratnju zagrebačkog Nomad Jama.

Na večernjim čitanjima od 20:30 slušat ćemo priče Rumene Bužarovske, Afonsa Cruza, Yurija Herrere, Ivana Jozića i pobjednice ovogodišnjeg natječaja za kratku priču, Une Vizek.

Nakon službenog  programa ostanite u Teatru &TD na završnom partiju!

 

Fotografija: Marina Paulenka

guote up

Joanna Piesse

 

I tako, evo me nazad u Engleskoj i pada kiša i razmišljam o Hrvatskoj. Volim imati druge zamišljene živote koje onda mogu oživjeti u mislima. Koliko ste se trudili da smislite ispunjen i stimulativan program i da stvorite živahan festival. Uživala sam u susretima sa svim tim različitim ljudima. Bistri studenti koji velikodušno dijele svoje vrijeme i energiju; energetičan i inteligentan festivalski odbor koji je za nas kuhao i, naravno, pisci, svaki sa svojim posebnim "pogledom" na svijet. Nedostaje mi toliko ljudi. I zato prelijepa je Hrvatska zauvijek upisana u moje misli.

 

guote down