fbpx

Hvar

20. Festival europske kratke priče

Zagreb/Vis/Hvar, 6. – 11. 6. 2021.

Otoci

www.europeanshortstory.org

Organizator: Hrvatsko društvo pisaca

Ilustracija: klasja&zita

 

Program festivala u PDF-u možete preuzeti ovdje.

 

Srijeda, 9. lipnja

Otok Hvar, Hvar

20.30

Priče na otvorenom

Senko Karuza, Marinko Koščec, Kristian Novak, Olja Savičević Ivančević, Zorka Bibić, Lara Stojanović – PlatFORma, 

Razgovor i čitanje

Veneranda, Dinka Kovačevića 3 

Što dobijemo kada spojimo mediteranske, međimurske i zagrebačke priče? Pa prilično uzbudljivu prvu kratkopričašku večer u Hvaru! I oprez! U Venerandi su večeras meštar od nitroglicerina (eksplozije u malim dozama), Senko Karuza, razorno cinični Marinko Koščec, rock-zvijezda među piscima Kristian Novak, autorica jedne od najboljih zbirki priča na ovim prostorima, briljantna Olja Savičević Ivančević, Zorka Bibić sa svojim Bluesom za dobri otok i Lara Stojanović iz udruge platFORma, koja će nam predstaviti knjigu Otok priča, zbirku kratkih priča i legendi prikupljenih od ljudi s otoka Hvara. Ima li otvorenijeg otvorenog od onoga koje se otvara dobrim pričama?

 

Četvrtak, 10. lipnja

Otok Hvar, Hvar

10.00

Otoci za djecu

Olja Savičević Ivančević

Razgovor i čitanje

Veneranda, Dinka Kovačevića 3

Olja, naravno, zna koliko su priče moćne i kako utječu na djecu. Pisala je romane, poeziju, kratke priče, ali i knjige o Šporkom Špiri i Neposlušnoj Tonki, o tome jesmo li sami na cilom svitu, kao stvorene za razgovor u tihim jutarnjim satima, na najljepšem otoku, ljeta gospodnjeg MMXXI.

 

Četvrtak, 10. lipnja

Otok Hvar, Stari Grad

20.30

Priče na otvorenom

Renato Baretić, Andrej Blatnik, Miroslav Mićanović, Jurica Pavičić  

Razgovor i čitanje

Muzej Staroga grada, Ulica braće Biankini 4

Za otočki krešendo zaduženi su pisci koji bi združenim nagradama i priznanjima, poezijom, pričama i romanima, mogli napuniti prostoriju, čak i uz ukinuta sigurnosna ograničenja. Pametnome dosta. U domu velikih otočkih pjesnika, razgovorom, humorom, pokojom anegdotom i čitanjima zaključujemo plovidbu prvih dvadeset godina. Osjećamo se sigurno jer je posada iskusna, svaki od njih je kapetan, noštromo, piljar i kormilar. Opustite se i uživajte uz Renata Baretića, Andreja Blatnika, Miroslava Mićanovića i Juricu Pavičića – priče koje nas nose na put i sigurno vraćaju kući.

 

Mjesta

Veneranda, Dinka Kovačevića 3, grad Hvar

Muzej Staroga Grada, Ulica braće Biankini 4, Stari Grad