fbpx

FEKP gostuje u Zadru od 7. do 8. lipnja

Festival europske kratke priče gostovat će u Zadru od 7. do 8. lipnja, a posjetitelji će se moći upoznati sa zanimljivim inozemnim i domaćim autorima, među kojima su i članovi udruge zadarskih pisaca ZaPis.

U utorak, 7. lipnja, u 19 h u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru razgovorom s Vesnom Ukić Košta predstavit će se  kultni britanski pisac i veliko ime svjetske književne scene Hanif Kureishi. Iste večeri u 20.30 h u Kazalištu lutaka Zadar svoje će kratke priče čitati Jakuta Alikavazović, Rumena Bužarovska, Michael Fehr, Danilo Lučić i Želimir Periš.

Drugi dan festivala, u srijedu 8. lipnja, održat će se dva susreta sa zadarskim studentima – u 18 h na Odjelu za francuske i frankofonske studije gostovat će francuska književnica bosanskog i crnogorskog porijekla Jakuta Alikavazović, a istovremeno će na Odjelu za hispanistiku i iberske studije nastupiti glasovita španjolska kratkopričašica Patricia Esteban Erlés. U 19 h u Kazalištu lutaka Zadar odvit će se „Književna regata Zadar – Vis – Dubrovnik“ u kojoj će sudjelovati predsjednica udruge ZaPis Iva Pejković te pisci Igor Eškinja i Senko Karuza, a razgovor će voditi zadarsko-dubrovačka književnica Staša Aras.

Na večernjem grupnom čitanju kratkih priča u 20.30 h u Kazalištu lutaka zadarskoj publici predstavit će se Lana Bastašić, Patricia Esteban Erlés, Lejla Kalamujić, Senko Karuza i Mazen Maarouf.

Ulazak na sve programe je besplatan, priče i razgovori sa stranim piscima bit će prevođeni na hrvatski jezik, a festival će biti moguće pratiti i online putem prijenosa uživo na društvenim mrežama FEKP-a (Festival of the European Short Story – Home | Facebook).