fbpx

Propozicije i prijava 2014

FEKP & In Your Pocket – Natječaj za kratku priču

Festival europske kratke priče i partner natječaja IN YOUR POCKET turistička izdanja pokreću natječaj za kratku priču “FEKP & In Your Pocket!”. Natječaj je otvoren od 15. travnja do 18. svibnja u ponoć, radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje.

Kriteriji natječaja:

Poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem mediju dostupnom širem čitateljstvu.

Natječaj je javan.

Maksimalna duljina priče je 10.000 znakova s proredom.

Times new roman, 12 točaka, prored 1,5.

Na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod.

Tema ovogodišnjeg natječaja za kratku priču je: „Što imaš u džepu?“, a pisati možete o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koji čuvaju tajne ili ih otkrivaju: zametak sna, početak putovanja, pričina ili stvarnost: ti nam je ispričaj.

Priče se šalju isključivo na e-adresu [email protected] u formatu wordu (formati .docx ili .doc)

Natječaj je javan. Autori uz priču trebaju poslati puno ime i prezime te broj telefona/mobitela i adresu za kontakt. U naslov e-pošte molimo napisati: Za natječaj FEKP & In Your Pocket, (Ime priče), ime i prezime autora

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:
1. nagrada: Dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija.

Prva nagrada uključuje plaćenu avionsku kartu za pobjednika te simbolični džeparac. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

2. nagrada: Petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce.

Druga nagrada uključuje pokrivene troškove boravka u kući i plaćene režijske troškove boravka. Termini boravka u dogovoru s riječkom rezidencijom. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

3. Nagrada: Vikend destinacija na hrvatskoj obali.

Treća nagrada uključuje put i smještaj za nagrađenog autora. Nagradu je potrebno konzumirati zaključno s početkom sljedećeg FEKP-a (2015.)

Žiri je sastavljen od pisaca, urednika, novinara, književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.

Autori koji uđu u finale (Short list) će biti obaviješteni. Short list će se kreirati ovisno o broju pristiglih radova. Proglašenje pobjednika organizirat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja u 20:30h, u polukružnoj dvorani Teatra &TD (Zagreb, Savska 25), a pobjedničku priču autor će čitati na završnoj večeri FEKP-a, 6. lipnja, na vidikovcu Zagreb Eye s početkom u 20 sati.