fbpx
knjiga za van

Knjiga za van! Čitanje na otvorenom

 

Male gradske trenutke koje dijelimo s knjigama i čitanje na otvorenom ove će godine programom “Knjiga za van” promovirati Festival europske kratke priče, već 14 godina jedinstveno mjesto čitanja i razgovora, mjesto gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret.

Čitam, dakle gdje sam? 

Tramvaj ili kafić, klupa u parku, red u banci – čitamo stojeći, čitamo hodajući, čitamo jer tako vrijeme ne postaje kraće nego dulje, čitamo jer nam treba taj odlazak u fikciju i jer nam knjige počnu nedostajati ako ih zanemarimo. Male gradske trenutke koje dijelimo s knjigama i čitanje na otvorenom ove će godine programom “Knjiga za van” promovirati Festival europske kratke priče, već 14 godina jedinstveno mjesto čitanja i razgovora, mjesto gdje priče, autori i čitatelji jedni drugima izlaze ususret.

Ne zaboravite! Festival europske kratke priče će se održati od 31.5. do 5.6., a uoči Festivala pozvani ste u petak, 8. svibnja u 17 sati u park Zrinjevac na veliko zajedničko čitanje. Plan za ovaj jedinstveni reading mob je jednostavan: dođite s knjigom koju trenutno čitate, sami ili s prijateljima, ponesite dekicu, otkrijte koje su knjige naši pisci donijeli, sjednite na travu i – čitajte.

 

* * *
Tijekom događaja snimat će se i kadrovi za najavni spot ovogodišnjeg FEKP-a.