fbpx

Pobjednici natječaja za kratku priču 2017.

Prvu nagrada osvojila je priča Sida Ivana Zrinušića iz Osijeka, drugu nagradu Ja, đelat Srđana Miljevića iz Beograda, a treću nagradu priča Danica Zvjezdane Jembrih iz Zagreba.

 

Ivan Zrinušić pobjednik FEKP-ovog natječaja za kratku priču

 

Na večernjem čitanju u utorak, 30. svibnja u teatru &TD žiri u sastavu Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik), Sven Popović, Korana Serdarević i Andrija Škare proglasio je pobjednike natječaja za kratku priču koju Festival europske kratke priče organizira u suradnji s baltičkom rezidencijom za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji, udrugom Kurs iz Splita i Centrom za kreativno pisanje.

 

Prvu nagrada osvojila je priča Sida autora Ivana Zrinušića iz Osijeka, drugu nagradu Ja, dželat autora Srđana Miljevića iz Beograda, a treću nagradu priča Danica autorice Zvjezdane Jembrih iz Zagreba.

 

Žiri je u objašnjenju istakao da se priča Sida izdvojila iz korpusa pristiglih priča suvereno vođenom naracijom, upečatljivošću prikazanih likova i zaokruženošću te da autor nudi drugačiju perspektivu na tematiku postradnih, postraumatskih i postranzicijskih priča našeg prostora.

 

Prvonagrađeni Ivan Zrinušić višestruki je finalist natječaja Na vrh jezika (poezija), Sedmica i Kritična masa (proza) i Crna ovca (proza). Za nezavisnu izdavačku kuću Slušaj najglasnije! u ediciji Bratstvo duša objavio je: Netko nešto ništa (2010.), Bilirubin (2011.), Vidiš kako je lijepo (2012.), Tri mrava (2013.), Najbolje je da se ne javljaš (2014.), Mrtvom je jasno (2017.). Živi u Osijeku.

 

Na ovogodišnji natječaj FEKP-a s temom Različitost: slobodna tema pristigle su 232 priče.

 

Priče finalista možete pročitati ovdje.