fbpx

Natječaj za kratku priču produžen do sutra, 10. svibnja!

 natjecaj

Do 9. svibnja na natječaj za kratku priču pristiglo je gotovo dvjesto radova, a s obzirom na male tehničke probleme odlučili smo produžiti rok za predaju priča do sutra, 10. svibnja do 23:59 sati. Nadogradite svoje internetske preglednike, šaljite priče u .doc ili. docx formatu, pročitajte propozicije natječaja i sretno! 

Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

***

Festival europske kratke priče (FEKP) povodom svog 15. izdanja koje će se održati u Zagrebu i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja 2016. raspisuje natječaj za kratku priču.

Ovogodišnja je tema natječaja O granicama: slobodna tema.

Natječaj propituje granice na različitim raznima: one žičane, koje fizički priječe, ili daju (lažnu, stvarnu?) sigurnost, lome teritorij, razdvajaju društva i pojedince…
I/ili one teško vidljive linije upisane u nama: emotivne, iskustvene, spolne ili rodne, generacijske ili klasne, koje odjeljuju ili spajaju.

Treće, nama najzanimljivije granice jesu književne, pa vas pitamo: je li piscu u tekstu dopušteno sve, je li bezgranična sloboda umjetnosti ohola ili nužna, postoji li apsolutna sloboda unutar rečenica i ispod linije slova ili su i za priče potrebni neki pasoši?

Kako smo naveli u naslovu natječaja, tema je slobodna, dakle žiri će uzeti u obzir širok spektar interpretacije i slobodu izričaja autorā. Ako granice i postoje, u ovom natječaju ostaju propusne. Želimo vam uspješno pisanje!

 

Propozicije natječaja:

• na natječaj se mogu prijaviti autori/ce koji/e pišu na BHSC-u (jezicima regije)
• prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče
• priče duljinom ne smiju prelaziti 10.000 znakova s razmacima
• priče trebaju biti napisane na računalu i spremljene u formatu .doc ili .docx (Times New Roman, veličina slova 12 točaka, prored 1,5), a dokument mora biti priložen kao 
privitak na ovome linku
• priče se šalju isključivo 
preko obrasca na linku
• drugačije poslani radovi neće biti uzeti na razmatranje
• natječaj je javan

Natječaj je otvoren od 19. travnja do 10. svibnja u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće se uzeti na razmatranje.

Deset priča koje su ušle u finale objavit ćemo 24. svibnja na festivalskoj stranici, a tri priče koje osvajaju nagrade objavljujemo na večernjem čitanju 31. svibnja u Teatru &TD. Pobjednička priča čitat će se na zatvaranju ovogodišnjeg festivala.

Natječaj radimo u suradnji s Centrom za kreativno pisanjeRezidencijom za pisce i prevoditelje u Ventspilsu (Latvija) te udrugom Kurs.

Žiri čine pisci, urednici, novinari i književni kritičari: Vladimir Arsenić, Stjepan Balent (predsjednik žirija), Olja Savičević Ivančević, Damir Karakaš i Diana Matulić.

Pristigle priče ulaze u konkurenciju za tri nagrade:

Prva nagrada: Dvotjedni boravak u baltičkoj rezidenciji za pisce i prevoditelje u Ventspilsu u Latviji

• uz troškove boravka u rezidenciji u Ventspilsu, nagrada uključuje i avionsku kartu za pobjednika/icu

Druga nagrada:  Dvotjedni boravak u splitskoj rezidenciji za pisce udruge Kurs

• nagrada uključuje putne troškove i troškove boravka u rezidenciji te plaćene režijske troškove

Treća nagrada: Pohađanje ljetne škole pisanja CeKaPea

• nagrada uključuje smještaj i kotizaciju za trećenagrađenog/u autora/icu.

 

Autorica fotografije: Martina Kenji