fbpx

FEKP u petak, 7. lipnja – malo Zagreb, malo Zadar

U petak 7. lipnja naša festivalska povorka putuje za Zadar, ali program osiguravamo i za našu zagrebačku publiku!

U maloj dvorani kazališta Gavella u 20 sati Roman Simić i Ivan Jozić predstavljaju Kratkiše – program u kojem autori čitaju svoje vrlo kratke proze, a ovaj je put ta čast pripala zanimljivom kvartetu: ilustratorici i spisateljici Klasji Habjan, glazbenici i dramaturginji Nini Bajsić te spisateljima Vidu Bariću i Edi Popoviću.

Zadarski dio Festivala započinjemo u 18 sati na Sveučilištu u Zadru. Tomislav Kuzmanović razgovarati će s Chloe Aridjis, Nualom O’Connor I Russellom S. Valentinoom.

U 20 sati slijedi otvorenje zadarskog programa s plesnim nastupom u izvedbi članica Zadarskog plesnog ansambla nadahnutim filmom Female Human Animal, za koji je gošća FEKP-a Chloe Aridjis napisala scenarij, ali u njemu i glumila. Nakon toga će s autoricom razgovarati naša poznata kvizašica (te, ono što je manje poznato, anglistica i kroatistica) Morana Zibar. Nakon toga slijedi još jedna večer čitanja u kojoj nastupaju Hassan Blasim (njegovu knjigu priča Irački Krist objavila je u prijevodu Mihaele Veline nakladnička kuća Fraktura), Aleksandra Filipović, Mladen Blažević te, u posebnom glazbeno-književnom nastupu, Želimir Periš i Roberto Vodanović Čopor.

Veselimo se druženjima!

Svi su programi besplatni, a organizirat će se u različitim prostorima kulture u Zagrebu i Zadru; u Gradskom dramskom kazalištu Gavella, Vintage Industrial Baru, Knjižari Fraktura, Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilištu u Zadru i u Kazalištu lutaka u Zadru.

23. FEKP organizira Hrvatsko društvo pisaca, a ostvaren je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, Gradom Zagrebom, Gradom Zadrom, Goethe-Institutom, Tradukijem, Veleposlanstvom Španjolske u Zagrebu, Literature Ireland te svim sjajnim prostorima kulture u kojima se FEKP odvija – GDK Gavella, Vintage Industrial Bar, Knjižara Fraktura, Filozofski fakultet u Zagrebu, Sveučilište u Zadru i Kazalište lutaka Zadar.

Više saznajte na stranicama društvenih mreža festivala: na Facebooku i Instagramu te na službenoj web-stranici https://europeanshortstory.org/

Program Festivala Zagreb: https://europeanshortstory.org/program-2024/zagreb/

Program Zadar: https://europeanshortstory.org/program-2024/zadar/

Za sve ostale informacije slobodno se javite na kontakte:

Andrija Škare
Programski direktor festivala
e-mail: [email protected]
mob: 091 7875 213

Lidija Krvarić
Producentica festivala
E-mail: [email protected]
Mob.: 091 3110 440