fbpx

Program na Visu okupio istaknute domaće književnike

Dio programa Festivala europske kratke priče tradicionalno se paralelno održava izvan Zagreba. Ove godine, to su otoci Vis i Hvar, gdje je pisce program vodip od 7. do 10. lipnja.

Na Visu, u gradu Komiži, u ponedjeljak 7. lipnja pred publikom okupljenom na terasi ispred Kulturnog centra Ivan Vitić, svoje su priče čitali Renato Baretić, Ivica Ivanišević, Senko Karuza, Tanja Mravak i Korana Serdarević.

U utorak, 8. lipnja, pisce je put odveo u višku Malu Travnu, gdje su se s čitateljima družili i čitali slovenski pisac Andrej Blatnik, te domaći Katarina Brajdić, Staša Aras, Miroslav Mićanović, Robert Mlinarec i Sven Popović.

Program se nastavio u gradu Hvaru na otoku Hvaru, te u Zagrebu u Knjižari Fraktura i Klubu Booksa.

Organizator FEKP-a je Hrvatsko društvo pisaca (HDP), a ostvaruje se u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, gradovima Zagrebom, Hvarom, Komižom, TZ-om Komiže, Staroga Grada, udrugom Platforma, Tradukijem i prostorima kulture u kojima se odvija.

Jubilarni 20. FEKP zatvorit će u petak u Vintage Industrial Baru u Zagrebu razgovor s američkom književnicom Lydiom Davis te koncert nagrađivanog slovenskog glumca i glazbenika Janeza Škofa.

___
Izvor: Hina