fbpx

Provedite subotu u Zadru na Festivalu europske kratke priče

Subotnji program počinje u 19 sati kad će pisac i vagabund Sven Popović predstaviti novu knjigu poznatog Senka Karuze Noć na zemlji. Karuza je bodul, stari morski vuk, ali i ono nama najvažnije – fantastičan kratkopričaš i čarobnjak riječi.

Večernje čitanje opet donosi međunarodnu reprezentaciju pisaca u sastavu Lidija Deduš, Nuala O’Connor, Sara Kopeczky Bajić i Héctor Abad Faciolince. Večer koju stvarno nije mudro propustiti!

Ono što FEKP izdvaja od mnoštva drugih domaćih i stranih književnih susreta jest neposredni kontakt publike i festivalskih gostiju. Bez obzira na to događao se u službenom dijelu programa ili u opuštenijoj atmosferi nakon što se ugase svjetla pozornice, druženje i razgovor s domaćim i stranim autorima nerijetko se pretvara u feštu koja potraje i do ranih jutarnjih sati.

Želite li uživati u vrhunskoj književnosti ili jednostavno biti dio jedinstvene neformalne priče Festivala europske kratke priče, svakako nam se pridružite na programima u Gradskom kazalištu lutaka u Zadru.

Svi programi su besplatni.

💙

FEKP organizira Hrvatsko društvo pisaca, a ostvaren je u suradnji s Ministarstvom kulture i medija RH, Gradom Zagrebom, Gradom Zadrom, Goethe-Institutom, Tradukijem, Veleposlanstvom Španjolske u Zagrebu, Literature Ireland te svim sjajnim prostorima kulture u kojima se FEKP odvija – GDK Gavella, Vintage Industrial Bar, Knjižara Fraktura, Filozofski fakultet u Zagrebu, Sveučilište u Zadru i Kazalište lutaka Zadar.

Više saznajte na stranicama društvenih mreža festivala: na FacebookuInstagramu te na službenoj web-stranici https://europeanshortstory.org/