fbpx

Željka Horvat Čeč (Hrvatska)

ŽELJKA HORVAT ČEČ rođena je u Čakovcu 1986., magistrirala na studiju hrvatskoga jezika i književnosti. Objavila je četiri knjige, ali broji dvije. Knjigu proze 4 brave objavila je krajem 2016. (VBZ), a 2015. objavila je zbirku pjesama Moramo postati konkretni (VBZ), koja je bila u finalu nagrade Kamov i u Booksinom je izboru 5 najboljih knjiga objavljenih 2015.

Uvrštena u antologiju mladih pjesnika regije Meko tkivo, te u Le fantôme de la liberté – Fantom slobode, panoramu hrvatskih autora na francuskom jeziku. Članica je pjesničkog međunarodnog projekta Versopolis. Dobitnica je nagrade Ulaznica 2013. za poeziju, a pjesme su joj prevedene na engleski, njemački, francuski i švedski.
Objavljuje u književnim časopisima i nastupa na mnogim festivalima. Živi u Rijeci gdje organizira književne tribine Pisac i građanin i vodi radionicu kreativnog pisanja poezije u CEKAPE-u. Žena, majka, nogometašica, antifašistkinja.Glasnim praćenjem utakmica podržava Arsenal, Rijeku i Packerse. Možete je pronaći na Facebooku i to je to.

___
Fotografija. Milica Czerny Urban